Onze Mensen

Onze Mensen

Denken en Doen

MPuls helpt organisaties de harde kant van veranderen (strategie, structuren, systemen, processen) te verbinden met de zachte, menselijke kanten daarvan. Met een prikkelende kijk op organiseren en veranderen in de 21ste eeuw, waarin participatieve verandermethoden centraal staan. Werken aan beter, in nauwe samenwerking met u en uw medewerkers. Gecommitteerd aan het resultaat. Met een aanpak op maat om mensen én organisaties optimaal te laten presteren. Samen bouwen aan een blijvend betere organisatie. Dat is wat we doen.

Onze mensen maken het verschil. Door hun vakkennis en ervaring, door hun passie om te ondernemen, te innoveren en werkelijk te realiseren. We vormen een hecht netwerk van zelfstandige professionals. Ondernemers met de kwaliteiten die daarbij passen: resultaatgericht, betrokken en eigenzinnig. We hebben verstand van complexe organisatievraagstukken die zich voordoen tijdens ingrijpende veranderingsprocessen. Met een sterke nadruk op thema’s waarin mensen centraal staan: visie- & strategieontwikkeling, samenwerkings- & integratieprocessen, structuur- & proceswijzigingen en cultuurverandering. En dan niet alleen denken, maar ook doen. Een verandering écht werkend maken. Dat is wat ons drijft.

Marc van Hooft

Met meer dan 15 jaar ervaring is Marc van Hooft (1970) een expert in het ontwerpen en begeleiden van participatieve veranderprogramma's en interventies. Klanten en collega's vinden hem gedreven, analytisch, zorgvuldig en direct. Zijn passie? Ingrijpende processen zoals aanpassingen van organisatiestructuur, integratietrajecten, cultuurverandering en strategieontwikkeling, met optimale inzet van alle betrokkenen. Werkt graag voor organisaties die de mensen hoog in het vaandel hebben en met leiders die de mening van hun medewerkers écht serieus nemen en die daar naar durven handelen. Marc heeft zijn advieservaring opgedaan bij een breed scala aan organisaties waaronder FrieslandCampina, Nuon, Strukton, BASF, Xerox, Verkade, Auping, Radio Nederland Wereldomroep, de FNV en diverse overheidsorganisaties.

marc.vanhooft@mpuls.nl


Benny Corvers

Benny Corvers begeleidt organisaties als strateeg, adviseur en inspirator van complexe transformaties. Benny studeerde theoretische taalkunde aan de KU Leuven en behaalde een MBA in International Management aan de Vlerick Business School. Hij behaalde ook een diploma in Typograhpy & Graphic Arts, en werd een officieel gecertificeerde Senior Consultant in de Innovatieve Arbeidsorganisatie bij Flanders Synergy. Hij kan als geen ander mensen mobiliseren en zoekt altijd naar een authentiek partnership. Hij is op zijn best bij het begeleiden van managementteams en groepen van medewerkers in participatieve besluitvormingsworkshops die plezierig, inspirerend en productief zijn.

benny.corvers@mpuls.nl


Ilse Colijn

Ilse heeft veel ervaring met het ontwerpen en begeleiden van groepsinterventies voor de meest uiteenlopende organisaties. Zij weet zich als geen ander te verplaatsen in het gevoelsleven van individuele deelnemers en is een kei in het creëren van een constructieve sfeer waarin mensen met elkaar de juiste gesprekken kunnen voeren. Een andere kwaliteit van Ilse is het tijdens en na afloop van meetings, werksessies en events (schriftelijk) vastleggen van de uitkomsten. Op een samenvattende manier, maar met een doeltreffend oog voor de belangrijke details.

ilse.colijn@mpuls.nl


Tobias Meijll

Tobias Meijll (1975) is een bevlogen procesbegeleider. Hij ontwerpt en begeleidt participatieve veranderprogramma's en grootschalige groepsinterventies. Zijn expertise ligt op het gebied van het ontwerpen en begeleiden van bijeenkomsten die moeten leiden tot versnelling en beweging in een organisatie. Klanten en collega's vinden hem energiek, accuraat en resultaatgericht. Zijn passie? Tobias houdt van het creëren van versnelling. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring als Management Consultant in uiteenlopende sectoren. Hij is betrokken geweest bij verandertrajecten bij FrieslandCampina, Air France KLM, NedTrain, Railion, Corus, Sara Lee - Douwe Egberts, BMW Nederland, Vitens, Hydron, ABN Amro, DSM, Eneco, Essent en de Ministeries van Defensie en Economische Zaken.

tobias.meijll@mpuls.nl


Maia Hemkes

Centraal in ons werk staan meetings waarin groepen mensen hard werken aan complexe vraagstukken. Daarbij is het van groot belang dat het deelnemers aan niets ontbreekt om effectief samen te kunnen werken. Daarom hebben we Maia in ons team. In haar rol als coördinator van alle logistieke zaken draagt zij o.a. zorg voor de afstemming met de locaties waarin we werken, de beschikbaarheid van catering en alle benodigde materialen in het proces en een opgeruimde en inspirerende werkomgeving. Zij houdt voortdurend de energiebalans van de deelnemers in de gaten. Daarnaast heeft Maia een rijke ervaring als communicatie-adviseur en tekstschrijfster.

maia.hemkes@mpuls.nl


Lex Dirkse

Lex is striptekenaar, cartoonist en illustrator. Hij is onze 'standup-cartoonist' bij workshops en events. Uit de vaak abstracte en stugge materie weet hij snel smeuïge tekeningen te destilleren die, naast een goede sfeer, vaak een belangrijke bijdrage leveren aan het proces en de resultaten van een meeting, werksessie of event. Lex heeft het vermogen om goed te luisteren naar gesprekken tussen mensen, om vervolgens juist dát te verbeelden wat niet expliciet wordt uitgesproken, maar wel de kern raakt. Zijn tekeningen zeggen meer dan 1000 woorden.

lex.dirkse@mpuls.nl


Stefanie Brinkman

Stefanie heeft een passie voor organiseren, ontzorgen en ontwikkelen. Haar kwaliteit ligt in het inspireren van mensen en organisaties om zelf verantwoordelijkheid te nemen. Met haar talent om mensen snel op hun gemak te stellen, creëert ze veiligheid voor verandering. Stefanie gelooft in de optimale inzet van alle betrokkenen voor een gedragen organisatieverandering, dus verbindt zij mensen door bruggen te bouwen, bijvoorbeeld tussen managers en medewerkers op de werkvloer. Stefanie is betrokken geweest bij verandertrajecten in diverse organisaties.

stefanie.brinkman@mpuls.nl


Jesper Hanssen

Jesper is een gepassioneerd organisatieontwerper en -ontwikkelaar, die graag tussen theorie en praktijk laveert. Het liefst faciliteert hij management- en ontwerpteams bij het richten, herontwerpen en ontwikkelen van hun organisatie. Klanten en collega’s vinden het prettig om met Jesper te werken vanwege zijn betrokkenheid, gevoel voor het veranderproces, conceptuele vermogen, eerlijkheid en humor. Een toffe teamprestatie kan hem werkelijk ontroeren. Het enthousiasme voor zijn vak is geworteld in zijn studie Organisational Design and Development aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Een aantal inspirerende docenten zette hem op het spoor van de systeemtheorie, sociotechniek en interventiemethodologie en hij heeft dit spoor nooit meer willen verlaten.

jesper.hanssen@mpuls.nl


Carla ter Bruggen

In de ruim 15 jaar dat Carla werkt als ontwerpster en begeleidster van grootschalige groepsinterventies heeft zij zich ruimschoots bewezen als een uiterst zorgvuldige en mensgerichte event producer. Er zijn maar weinig mensen die zo snel en precies in staat zijn om het gevoel van andere mensen te lezen en er vervolgens adequaat mee om te gaan. Tijdens en na afloop van onze meetings, werksessies en events zorgt Carla mede voor de feitelijke, schriftelijke vastlegging van de uitkomsten van de bijeenkomst.

carla.terbruggen@mpuls.nl


Marieke Rinzema

Effectieve, goed vormgegeven communicatie-uitingen vormen een wezenlijk onderdeel van het creëren van een blijvende impact bij veranderprocessen en meetings. Marieke ondersteunt ons team als grafisch ontwerpster en in die rol geeft zij vorm aan o.a. logo's, verslagen en presentatieformats. Ze maakt en bewaakt het beeld en de huisstijl van onze activiteiten. Altijd weer uniek, consistent en in een razend tempo.

marieke.rinzema@mpuls.nl


Maartje Guikers

Als sociale wetenschapper ontwerpt en begeleidt Maartje al 15 jaar lang grote groepsinterventies voor de meest uiteenlopende organisaties. Daarnaast begeleidt zij organisaties in langlopende transitieprogramma's als programma- of projectmanager. Haar echte kracht ligt in het begeleiden van de realisatie van de verandering. Zij beschikt over ruime kennis en ervaring om te weten wat een organisatieverandering voor een organisatie betekent en waar in de realisatie de voetangels en klemmen kunnen zitten. Daarnaast beschikt zij over een aantal karakter eigenschappen die haar helpen een goed programmamanager te zijn: ze is graag spin in het web en heeft een feilloos oog voor ieders belangen.

maartje.guikers@mpuls.nl


Business partners

We weten maar al te goed dat je niet overal goed in kunt zijn en soms beter een specialist kunt inhuren. Daarom werken we regelmatig samen met andere professionals die vanuit hun eigen expertise bijdragen aan het succes van onze projecten. Ons netwerk bestaat uit grafisch vormgevers, tekstschrijvers, cartoonisten, (bedrijfs)psychologen en audiovisuele en logistieke experts.
Voor internationale projecten werken we graag samen met de grondleggers van Whole-Scale™ Change: de adviseurs en facilitators van Dannemiller Tyson Associates.

Wij

Mensen / Profiel
Ambities / Kernwaarden


Volg ons op:

Visie

In elke organisatie is een immens potentieel aan energie, creativiteit en intelligentie aanwezig om ambities waar te maken en problemen op te lossen. Met onze methodische en participatieve veranderaanpak wordt de energie en inzet van medewerkers optimaal benut. Dat maakt organisaties blijvend sterker.